*Ego

Vorige Artikel 5 van 8 Volgende

"BEING IN THE PRESENT STATE,
THE NOW STATE"


EGO - hersenen

Het is moeilijk je innerlijke stem te blijven horen als er allemaal verschillende ego-types aan het woord zijn. Het lijkt soms alsof je in een overvolle bus zit en er een discussie gaande is wie er aan het stuur mag zitten.

De mens zit complex in elkaar! In je lichaam krijg je een stel hersenen kado die de neiging hebben de overhand te nemen en te luisteren naar alle adviezen. Daarom is het belangrijk je hersens uit te schakelen zodra er een gevoel binnen komt (je intuïtie). Je intuïtie is instinctief en heeft een natuurlijke ongrijpbare verloop. Intuïtie is in de meeste situaties eerder aanwezig dan je gedachten. Je kunt 'het denken' je EGO noemen. Dit ben jij niet! Je ego is een van de onderdelen van jou fysieke ZIJN. Hij vraagt continu of hij jouw bus mag berijden.


De EGO wordt veelal geleidt door Emoties. Opgeslagen patronen (wegen) die continu een link maken met vorige situaties (ik weet de weg, laat mij maar rijden). Zodra emoties omhoog komen kun je beter wachten tot deze gedaald zijn en daarna je keuze op gevoel proberen te maken. Emoties zijn in de meeste gevallen niet de beste raadgever. Zet jouw ego, het liefst, achter in de bus op de invalide stoel! 

Je ego is een klein donker onderdeel in het grotere lichte deel. Alles is gebasserd op Ying & Yang: het IS en het MAG er ZIJN. De kunst is het niet te zien als elkaars tegenpolen, want niks is goed of fout. Goed of fout (3D) zijn heeft te maken met jouw Oordeel. Een oordeel kan voortkomen uit verschillende emoties.

Het IN het HIER & NU ZIJN is van essentieel belang. 
Op je ademhaling letten en mediteren (yoga) zijn veel voorkomende gebruikte tools om zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven en niet te veel in je hoofd (ego) te gaan zitten. Bepaalde negatieve & positieve emoties zorgen vaak voor het nemen van verkeerde beslissingen, waar je wellicht in een later stadium spijt van zou kunnen krijgen.
 

Multimedia

Beoordeling DAILY TASCH

© 2017 - 2021 Daily Tasch | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel